فایل ورد (word) بررسي پارازيتوييدهاي شبپره پشت الماسي، Plutella xylostella L. (Lep.: Plutellidae) در مزارع کلم منطقه جنوب تهران دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد (word) بررسي پارازيتوييدهاي شبپره پشت الماسي، Plutella xylostella L. (Lep.: Plutellidae) در مزارع کلم منطقه جنوب تهران کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد (word) بررسي پارازيتوييدهاي شبپره پشت الماسي، Plutella xylostella L. (Lep.: Plutellidae) در مزارع کلم منطقه جنوب تهران،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد (word) بررسي پارازيتوييدهاي شبپره پشت الماسي، Plutella xylostella L. (Lep.: Plutellidae) در مزارع کلم منطقه جنوب تهران :
سال انتشار : 1397
نام کنفرانس یا همایش : پنجمين کنفرانس بين المللي پژوهش هاي کاربردي در علوم کشاورزي
تعداد صفحات :14
چکیده مقاله:
شبپره پشت الماسی، ( Plutella xylostella L. (Lep.: Plutellidae یکی از آفات مهم مزارع کلم در ایران و جهان به شمار میرود. حشرهای چند نسلی است و معمولا در مناطق گرمسیر فاقد دیاپوز است و میتواند تا 12 نسل در سال داشته باشد. لاروهای این حشره از تمام برگ به جز رگبرگ ها تغذیه میکنند. لارو سن اول در بافت مزوفیل اسفنجی برگ تونل ایجاد کرده، ولی لاروهایسن بالاتر معمولا همه بافت برگ به غیر از لایه مومی روی سطح بالایی برگ را مصرف می-کند و حفره هایی را در سطح برگ ایجاد میکند. گیاهان خانواده چلیپاییان شدیدا توسط شبپره پشت الماسی تهدید می-شوند که این امر باعث مصرف زیاد حشره کش ها شده است. از طرفی کاربرد حشره کش های شیمیایی باعث بروز مشکلاتی مثل از بین رفتن حشرات مفید مانند دشمنان طبیعی آفات و حشرات گرده افشان در جوامع طبیعی شده است. همچنین خطرات جبران ناپذیر حشره کش ها و وارد شدن آنها به چرخه غذایی موجودات زنده و انسان از دیگر مواردی است که می-توان به آن اشاره کرد. استفاده بیرویه از حشره کش ها و نیز افزایش دز سم و اختلاط حشره کش ها و در نهایت مصرف هر دو روز یکبار باعث شده که شبپره پشت الماسی به حشره کش ها مقاومت پیدا کند. تحقیقات نشان میدهند که کنترل بیولوژیک نقش مهمی در کنترل شبپره پشت الماسی دارد. شبپره پشت الماسی توسط بسیاری از شکارگرها و پارازیتوییدها مورد حمله قرار میگیرد. برای بررسی پارازیتوییدهای شبپره پشت الماسی در جنوب تهران، نمونه برداری هر 14 روز از مزارع کلم و از تاریخ 95/7/20 تا پایان برداشت کلم، در دو منطقه نسیم شهر و شهریار انجام شد. برای نگهداری لاروها حدود 200 عدد لارو را روی یک برگ گذاشته و داخل قفسهای پرورش به ابعاد 20×20×20 سانتیمتر قرار گرفت. برای پرورش انبوه شفیره ها از ظروف 10×10×10 سانتیمتری پلاستیکی استفاده گردید و در داخل هر ظرف 200 عدد شفیره قرار داده شد. این ظرف ها باید دارای سوراخ کوچکی باشند تا از طریق آن بتوان لوله آسپیراتور را داخل آن نموده و به جمع آوری شبپره پشت الماسی و پارازیتوییدها اقدام نمود. در طی این تحقیق چند گونه زنبور پارازیتویید از روی مراحل لاروی و شفیرگی شبپره پشت الماسی جمعآوری و شناسایی گردید. گونه های شناخته شده عبارت بودند از Diadegma semiclausum (Hym.: Ichneumonidae)، Cotesia plutellae Hym.: Braconidae)، Apanteles .sp. Hym.: Braconidae) جنس Apantelesقبلا از ایران گزارش شده ا ست ولی تاکنون هیچ گزارشی از گونه های این جنس روی شبپره پشت الماسی نبوده است و در این مطالعه برای اولین بار از روی آفت جمع آوری شد.