توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
فایل ورد (word) پاورپوينت اثر PH بر روي گياهان دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت فایل ورد (word) پاورپوينت اثر PH بر روي گياهان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه فایل ورد (word) پاورپوينت اثر PH بر روي گياهان
مقدمه
عامل PH
PH مناسب برای گلها و گیاهان زینتی
PH خاک و تغذیه گیاه
مشکلات ناشی از PH قلیایی در تغذیه گیاه
PH و حاصلخیزی خاک
راهکارهای اصلاح خاکهای آهکی و یا اسیدی
روی
ارتباط phبا در دسترس داشتن عناصر غذایی
PH (واکنش ) خاک
منابع
مقدمه
در این قسمت پیرامون یکی از عوامل محدود کننده دیگر که در خاک وجود دارد و رشد و تغذیه گیاه را دچار مشکل می کند توضیحاتی را ارائه میدهیم
عامل PH
خاک باید دارای PH مناسب باشد. هر گیاهی یک محدوده PH خاص و مناسبی را تحمل میکند اگر PH خاک کم یا زیاد باشد رشد و تولید گیاه دچار مشکل میشود. گلها و گیاهان زینتی از این قاعده استثناء نیستند بلکه نسبت به PH خاک حساستر هستند. مثلاً مقدار PH مناسب برای گلها و گیاهان زینتی در بنفشه آفریقایی 7 – 6 آلیسوم 7/5-6 ، آزالیا 4/5- 5 ، بگونیا 5/5 – 7 ، میخک 6 – 7/5 و شمعدانی6 – 8 است. به جدول زیر مراجعه کنید
PH مناسب برای گلها و گیاهان زینتی
PH خاک و تغذیه گیاه
ph میزان درجه اسیدی یا قلیایی بودن محلول غذایی مورد مصرف را نشان می دهد و از درجات حداقل بین صفر تا حداکثر 14 درجه بندی شده است. معمولا بهترین درجه phبرای گیاهان در روش کشت بدون خاک بین 5/5 الی 7 می باشد. اگر ph بالاتر یا پایینتر از این مقدار شود موجب کاهش رشد و در صورت شدت تغییرات باعث مرگ گیاه می شود، برای تنظیم ph از جمله کاهش آن از اسید سولفوریک و برای افزایش آن از هیدروکسید کلسیم میتوان استفاده کرد
Phخاک بطور مستقیم یا غیرمستقیم رشد گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد. مهمترین نقش phخاک کنترل حلالیت عناصر غذایی در خاک میباشد. به عبارت دیگر قابلیت جذب عناصر غذایی وابستگی زیادی به ph خاک دارد. عناصر غذایی در phهای مختلف، حلالیتهای متفاوتی دارند معمولاً با افزایش ph حلالیت عناصر غذایی به جزء میلیبدون کاهش پیدا میکند
یکی از مشکلاتی که در خاکهای ایران وجود دارد ph قلیایی است، یعنی phبالاتر از 7. کمبود بارندگی در ایران و دارا بودن اقلیمی خشک باعث تجمع بازهای تبادلی در خاک و در نتیجه پیشرفت بسوی خاک قلیایی میشود
مشکل دیگر، آهکی بودن خاک است که باعث افزایش phخاک میشود
مشکلات ناشی از PH قلیایی در تغذیه گیاه
PH قلیایی باعث میشود که حلالیت عناصر غذایی ضروری برای گیاه کاهش پیدا بکند و کمبود عناصر غذایی مثل فسفر ، آهن ، روی ، منگنز در گیاه مشاهده شود
عامل عمدهای که در بروز این کمبودها موثر هستند آهک زیاد است و در بسیاری از منابع کمبود آهن را نیز زرده ناشی از آهک مینامند. لذا عامل بروز زردی، آهک زیاد در خاک است. در مقابل خاکهای آهکی، خاکهای اسیدی وجود دارند که PH کمتر از 7 دارند. با توجه به مقدار PH خاکهای اسیدی به دو نوع خاکهای اسیدی خفیف و اسیدی خیلی شدید تقسیمبندی میشوند
در خاکهایی که خیلی اسیدی باشند یعنی PH آنها کمتر از 4/5 تا 5 باشد، حلالیت عناصر غذایی مثل آهن ، آلومینیوم و منگنز بقدری افزایش پیدا میکند که برای گیاه ایجاد مسمومیت میکند. پس حلالیت عناصر غذایی وابستگی بسیار زیادی به PH خاک دارد
آهن در تغذیه گیاه، نقش بسیار مهمی دارد و وابستگی آن هم به PH خاک بسیار زیاد است. اگر PH خاک یک واحد کاهش پیدا کند حلالیت آهن هزار مرتبه افزایش مییابد. یا اگرPH خاک را یک مرتبه تغییر بدهیم، حلالیت منگنز و روی که از عناصر ضروری در تغذیه گیاه هستند صد مرتبه دچار تغییر میشوند
PHو حاصلخیزی خاک
مهم ترین نقش Phدر قابلیت جذب عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان جلوه می نماید . Ph رابطه یی فشرده با درصد اشباع بازها دارد , به طوری که وقتی این درصد بالا باشد در محلول خاک نیز کاتیون هایی چون Ca , Mgبه مقدار زیاد دخالت می نمایند و در نتیجه Ph افزایش می یابد
قابلیت جذب مولیبدن رابطه یی مستقیم با Ph خاک دارد . در واقع در Phهای ضعیف مولیبدن همراه آهن به ترکیب های غیر محلول تبدیل می گردد و گیاهان حساس به کمبود مولیبدن مانند ( شبدر , مرکبات و گل کلم ) صدمه می بینند
پتاسیم معمولاً در خاک های با Ph قلیایی قابل جذب است , در حالی که در این Ph ها قابلیت جذب آهن و منگز به طور محسوسی تضعیف می گردد , به همین دلیل معمولاً در خاک های آهکی کمبود Fe , Mnاتفاق می افتد . مس و روی در خاک های خیلی اسید و همچنین در خاک های خیلی قلیا بسیار کم قابل جذب می باشند . سرانجام فسفر و بر در خاک های آهکی با کلسیم ترکیب های غیر محلول تشکیل می دهند و رسوب می کنند و در خاک های خیلی اسید نیز با آهن و آلومینیوم به حالت ترسییب در می آیند . به طور کلی می توان گفت که برای تمامی عناصر مورد نیاز گیاهان محدوده Ph6/5 بهترین شرایط قابلیت جذب آنها را فراهم می نماید
راهکارهای اصلاح خاکهای آهکی و یا اسیدی