فایل ورد (word) بررسي مقايسه اي تاثير القا بيهوشي با پروپوفول و تيوپنتال سديم بر روي ميزان تهوع و استفراغ بعد از عمل دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد (word) بررسي مقايسه اي تاثير القا بيهوشي با پروپوفول و تيوپنتال سديم بر روي ميزان تهوع و استفراغ بعد از عمل کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد (word) بررسي مقايسه اي تاثير القا بيهوشي با پروپوفول و تيوپنتال سديم بر روي ميزان تهوع و استفراغ بعد از عمل،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد (word) بررسي مقايسه اي تاثير القا بيهوشي با پروپوفول و تيوپنتال سديم بر روي ميزان تهوع و استفراغ بعد از عمل :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان
تعداد صفحات :9
زمینه و هدف: تهوع و استفراغ بعد از عمل یکی از عوارض شایع پس از اعمال جراحی و بیهوشی است که بسیار ناخوشایند بوده و اثرات زیانبار متعددی به دنبال دارد. اگرچه راههای مختلفی جهت کنترل این عارضه ارایه شده است اما اگر این عارضه شایع توسط داروی هوشبری که کاربرد آن اجتناب ناپذیر است قابل حل باشد راه حلی بسیار سودمند خواهد بود. از آنجایی که تیوپنتال سدیم و پروپوفول از داروهای رایج جهت القا بیهوشی هستند در این تحقیق این داروها از نظر کنترل تهوع و استفراغ بعد از عمل مورد مطالعه قرار گرفتند.روش بررسی: در این تحقیق که از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور بود. 90 بیمار بزرگسال 50-18 ساله )فیزیکال استاتوس کلاس (I که کاندید عمل جراحی انتخابی بودند در یک دوره 8 ماهه در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی بعثت سنندج مورد بررسی قرار گرفتند. این بیماران بطور تصادفی در دو گروه 45 نفری تقسیم و جهت القای بیهوشی با استفاده از جدول اعداد تصادفی، از پروپوفول و تیوپنتال سدیم استفاده شد. موارد تهوع و استفراغ تا دوازده ساعت پس از عمل در پرسشنامه خاصی که تکمیل کننده از نوع داروهای هوشبر استفاده شده اطلاع نداشت ثبت گردید و در نهایت مورد بررسی آماری قرار گرفت.یافته ها: میانگین سن بیماران 29.4±9 و از نظر جنس 51.12 درصد وزن و 48.86 درصد مرد که اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. نتایج نشان داد که تعداد موارد تهوع و استفراغ متعاقب پروپوفول کمتر بوده و این اختلاف از نظر آماری با گروه تیوپنتال سدیم معنی دار بود (p<0.05).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن است که پروپوفول در مقایسه با تیوپنتال سدیم از نظر بروز تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی مفیدتر می باشد و توصیه می شود و در مواردیکه خطرات تهوع و استفراغ بعد از عمل تهدید کننده تر است از پروپوفول جهت القای بیهوشی استفاده شود.
كلید واژه: تهوع، استفراغ، تیوپنتال سدیم، پروپوفل